25 Nisan 2007 Çarşamba

l appartement ve Wicker Park

dün gece izlediğimiz appartement l appartement bir fransız filmi. ve yönetmeni Gilles Mimouni.
etkileyici bir film hala etkisinden çıkamadım. günahsız liza'nın (monica belluci) hala nasıl öyle sonlandığını hala düşünüyorum. film gel-gitlerle dolu ve şaşırtıcı.izlerken biraz da düşünmeniz gerekiyor.ancak amerikan versiyonu olan Wicker Parkı tam anlamıyla berbat edilmiş hali. filmi izlerken düşünmeye gerek yok zaten yönetmen herşeyi açık açık dile getiriyor. fransız çekimin etkileyiciliğinden sonra tam bir hüsran.
Ayşen ve Ekin!
ekşi sözlükten okuduğuma göre fransa diye izlediğimiz yer aslında ispanya madrid imiş.
pedro almadovarı boşuna anmamışım film boyunca.
sedat sen de izlememlisin(sıkılmazsın emin ol)

4 yorum:

About dedi ki...

Valla beni açmıyo ''SANAT'' diye bağıran filmler. Tabi bu benim görüşüm. ''SANAT'' severlere saygım sonsuzdur :) Önyargılı olmamak lazım Bi izleyelim bakalım bunu da. Umarım uyumadan sonuna kadar izleyebileceğim güzel bir filmdir. CDsi varsa da kabulümdür :D Tavsiye için teşekkürler.

calliope dedi ki...

sanki güzel sanatlar fakültesinde okuyan benim..ayıp be sanat diye bağıranmış..o nedemek öle..
hadi tekrar hayırlı olsun erasmus..

About dedi ki...

Orda ince bi çizgiye temas ediyorum altını çizerek. Sanat var bide ''SANAT'' var. Hem bizim işimiz sanat değil tasarımdır. İkisi her ne kadar benzer gibi görünsede ayrı şeylerdir. Ben sanat düşmanı değilim öyle algılanmasın :) sadece günümüzde sanat denilen kavram biraz ayaklar altına alındı. Bundan bir sanat sever olarak rahatsızlık duyuyorum...Bu muhabbet daha çok sürer. Bunlar sadece kendi kişisel fikirlerim tabi kimseyede bi lafım yok. Herkes her istediğini yapmakta özgürdür ama birşeyi yapmadan önce üzerinde biraz ''nedir? ne değildir?'' diye düşünülmesinden yanayım. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir :)

Çok teşekkürler. Umarım hayırlı olur :)

calliope dedi ki...

evet sana hak veriyorum sanat var bi de sanat sandığımız şey var.
ama dikatini çekmek isterim ki sana benim söylediğim filmler üzerinde oldukça düşünülmüş filmlerdi.ben sana yüreğimizdeki delik adlı porno arkası filmi izle çok sanatsal demiyorum.sanat adı verilen şeylerle alakam olmadığını biliosun.belki biraz hassas filmler tercih ediyorum..
umarım kendimi ifade edebilmişimdir..ama şundan eminim ki artık sana beğendiğim filmleri söylemiycem,hiçbirini beğenmiyosun:)